½ times undervisning.

Aldersgruppe:
6 – 10 år

Der svømmes på tværs i den lave ende i det store bassin.
Forudsætninger: At børnene kan begå sig i vandet med brug af bælte.

Holdbeskrivelse:
Det legende element vil fortsat være i fokus, men der indøves grovmotoriske stilarter i hhv. crawl, rygcrawl og brystsvømning. Der vil være fokus på bevægelse, vejrtrækning, elementskifte og balance i vandet. Børnene vil også enkelte gange i løbet af sæsonen prøve at svømme i den dybe ende. Der er en instruktør og en eller to hjælpeinstruktør og hjælpeinstruktøren vil ofte være i vandet sammen med børnene.

- At børnene vænner sig til svømning i det store bassin
- At børnene får kendskab til det at arbejde sammen med andre
- At børnene lærer delvist at frigøre sig fra hjælpemidler (primært bælte)
- At børnene lærer en kontrolleret vejrtrækning i forhold til dykning og svømning
- At børnene lærer at springe i vandet på forskellige måder
- At børnene lærer at svømme crawl benspark
- At børnene lærer at svømme en simpel udgave af crawl med arme og ben, men uden færdig vejrtrækning
- At børnene får kendskab til crawl vejrtrækningen
- At børnene lærer at svømme rygcrawl benspark med god krops- og hovedstilling
- At børnene lærer at svømme en simpel udgave af rygcrawl med arme og ben
- At børnene får kendskab til brystsvømnings benspark og behersker dette, således at der sparkes med bøjning i fodleddet
- At børnene opnår en tilstrækkelig god kropsfornemmelse til at de under forskellige vilkår kan kontrollere om fodleddet er bøjet

Yderligere kommentar:
Til de svømmere, der har langt hår anbefales det at bruge elastik eller evt. badehætte. Alle bør have et par svømmebriller, da de kan være med til at fremme børnenes færdigheder i vandet.