1 times undervisning.

Aldersgruppe:
9 – 14 år

Der svømmes på langs af bassinet i det store bassin.
Forudsætninger: På dette hold skal man være 100 % tryg ved vandet og have frigjort sig fra alle hjælpemidler. Endvidere skal man kunne opfylde målsætningen for Delfiner.

Holdbeskrivelse:
Der vil fortsat være legende elementer involveret i undervisningen, da det stadig skal være sjovt at gå til svømning. Samtidig skal det også være lærerigt, så der vil være stor fokus på de tekniske detaljer. Endvidere vil svømmerne blive introduceret til vandpolo og andre boldspil, spring fra vippe og skamler, vendinger ved kanten, livredning, osv. Der vil være fokus på vejrtrækning, balance i vand, bevægelse og elementskifte. Der undervises i alle 4 stilarter, og basis færdigheder indøves forsat. Hovedspring og vendinger indøves, og der vil være tilbud om at komme til stævner.

- At børnene lærer at dykke og orientere sig på dybt vand
- At børnene lærer at svømme crawl, brystsvømning og rygcrawl, hvor de i stilarterne lærer måder at reducere vandmodstand med fokus på at øge fremdriften
- At børnene lærer at svømme crawl med afslappet vejrtrækningsrytme
- At børnene lærer at svømme velkoordineret brystsvømning med god rytme
- At børnene lære to-håndsvending som anvendes i forbindelse med brystsvømning
- At børnene lærer at svømme rygcrawl med god balance
- At børnene videreudvikler færdigheder i at springe og dykke på forskellige måder, herunder hovedspring fra kant og evt. vippe samt startspring fra skamlen
- At børnene lærer forskellige tekniske forøvelser til butterfly, herunder lære at svømme butterfly benspark
- At børnene lære at lave en kolbøttevending ved kanten og lærer at anvende den i forbindelse med crawl
- At børnene får gode selvredningsfærdigheder, og et elementært kendskab til redning af sig selv og andre. Derfor vil der være en gang, hvor svømmerne selv skal medbringe tøj

Yderligere kommentar:
Til de svømmere, der har langt hår anbefales det at bruge elastik eller evt. badehætte. Alle bør have et par svømmebriller, da de kan være med til at fremme børnenes færdigheder i vandet.